Tollvastagság, vonalszín

Tollvastagság
A Teknőc tolla más-más vastagságú is lehet. Ha be szeretnéd állítani az értékét 1-re, vagy más értékre, használd a tollvastagság! vagy röviden a tv! parancsot!

A legvékonyabb toll vastagsága 1-es, minél nagyobb számot állítasz be, annál vastagabb vonalat húz a Teknőc. Vedd figyelembe, hogy az 5-s érték felett a vonalnak lekerekített széle lesz. Érdekes rajzokat kaphatsz eredményül, ha nagyon vastag tollat használsz, mint például
tv! 50 vagy tv! 100. Persze az Imagine is tud javasolni különböző vonalvastagságokat, ehhez csak annyit kell tenned, hogy beírod a tv! parancsot, majd megnyomod az F9 funkcióbillentyűt (vagy ENTER-t ütsz).
Ne felejtsd el, hogy a legvékonyabb vonalvastagsághoz a következő parancsot kell használnod! 
? tv! 1
A Vonalvastagságok párbeszédablakban
kiválaszthatod a számodra megfelelő 
értéket. Ne felejts el a gombra
kattintani!

 

 

 

Két különböző vonalvastagság használatával készítsd el a következő ábrákat:

Tollszín
A különböző vonalvastagságok mellett, a tollnak más-más színei is lehetnek. A toll színének megváltoztatásához használd a Színek párbeszédablakot! Írd be a parancssorba a tollszín!, vagy röviden a tsz! parancsot, majd nyomd meg az F9 funkcióbillentyűt!

Színek ablakban kiválaszthatod a megfelelő színeket. A csúszka használatával megváltoztathatod az adott szín világosságát. Ha sikerült kiválasztanod a megfelelő színt, kattints a Csináld! gombra! Próbáld ki, hogyan rajzol a Teknőc, például az e 100 és j 45 parancsokkal! Ha már emlékszel a színek nevére, használhatod a tsz! parancsot is, amely után egy üres helyet kell kihagynod, majd egy idézőjel után beírhatod a szín nevét, így nem kell használnod az F9 billentyűt.

Színek ablakban az itt látható színeket kínálja fel Neked az Imagine.
Használhatod a nevet ebben a formában, vagy számmal (1 és 12 között) a végén. Minél nagyobb számot írsz a szín nevének végére, annál világosabb színárnyalatot kapsz. Ne felejtsd el, hogy a színek neve elé mindig idézőjelet kell raknod. A vörös helyett, használhatod a piros megnevezést is, ha az jobban tetszik.